Amsterdam door!

Stadswandelingen in Amsterdam

De mooiste stadswandelingen in Amsterdam vind je in het wandelboek ‘Amsterdam door!‘. De Nederlandse hoofdstad zit vol oneindige verhalen. Met het boek van auteurs en columnisten Gijs en Floor wandel je kriskras door de hoofdstad en ontdek je al die verhalen. Ze nemen je mee aan de hand van negen wandelingen, met steeds als startpunt de Dam. De auteurs beschrijven de routes alsof ze samen met jou door de stad lopen: vol enthousiasme en met originele tips.

Wandelboek ‘Amsterdam door!’ 

Intussen is het boek bepaald niet onopgemerkt gebleven! Een interview met de auteurs over het thema Kunstenaar Onbekend (het thema komt uitgebreid aan bod in het boek!) vind je op de site van MUG Magazine.

Want wandelen mag nog wel, de slogan van 2020 én 2021 onderhand, is ook de titel van een artikel op RODI.

Net voor de kerst verscheen er een speciale kerstwandeling in het Parool. Die wandeling is ook nog leuk op een saaie dag in januari. Of februari. Je vindt het artikel hier. De wandeling staat ook hier trouwens.

De auteurs: Gijs Stork en Floor van Spaendonck

De lockdown in 2020 zorgt ervoor dat kunsthistoricus Gijs en historica Floor te voet de stad gaan verkennen. Het altijd rumoerige Amsterdam, waar ze al jaren wonen, is opeens stil en leeg. De bevindingen van hun wandelingen legden ze vast op social media, op hun blog blog Amsterdam door Gijs en Floor en als column in Het Parool.

Volg Gijs en Floor op hun Facebook-pagina.

 

Crowdfunding

Het boek komt tot stand mede door een succesvolle crowdfunding eind 2020. Wie meer wil weten daarover, kan hier nog een kijkje nemen.