Gijs Stork & Floor van Spaendonck

Gijs en Floor wandelen sinds de eerste lockdown van 2020 door hun eigen, ineens zo stille stad Amsterdam waar ze al jaren wonen, werken en feesten. Ze deden verslag van hun ontdekkingen op social media; de leukste en mooiste wandelingen vind je in dit boek. Jan tekende Amsterdam én een wandelende Floor en Gijs, zoals alleen Jan dat kan.

Floor van Spaendonck
Historicus, Amsterdammer, kunst en cultuurliefhebber en directeur van Bureau Europa (Platform voor architectuur & design) in Maastricht. Floor richt zich daarnaast als adviseur ook op cultuur- en erfgoedadvies met het accent op digitale cultuur. De kennis over Amsterdam heeft Floor opgedaan tijdens haar studietijd maar zeker ook door haar loopbaan bij verschillende kunst- en cultuurorganisaties in Amsterdam.

Gijs Stork
Kunsthistoricus, Amsterdammer, kunst- en cultuurliefhebber en organisator van Salon, een design- en ambachtprogramma en Queer Currents, gericht op cultuur binnen de queer gemeenschap. Als uitgever en curator heeft Gijs een zeer uitgebreid netwerk in en kennis van de kunstwereld. De eeuwenoude Amsterdamse familiegeschiedenis van Gijs heeft recent geleid tot diverse projecten in relatie tot het bevorderen van het bewustzijn en de dialoog over het koloniale en slavernijverleden.

Boeken

Ga naar de webshop