15x Wakker worden aan de Noordzee

We hebben nog maar een paar exemplaren op voorraad, maar het boek Weekenden aan het water blijft een plaatje, al zeg ik het zelf. In het boek staan 22 hotels aan het zoute water, en 23 hotels aan zoet water. Een kleine greep uit de hotels die we beschrijven. Even zonder links dit keer: je kunt ze vinden in het boek of je zoekt ze even op internet op.

Leuke hotels op de Waddeneilanden

Vuurtoren Vlieland

Zoals inmiddels bekend: we houden hier allemaal erg van de Waddeneilanden. Een weekend weg of een wat langere vakantie begint altijd op de boot. In het boek staan onder andere mijn favoriete Strandhotel Terschelling, waarbij de mooiste kamers direct op zee uitkijken. Ook leuk daar is, onlangs gehoord, Paal 8 (groot en sjiek). Op Ameland is Hotel Ballum leuk, maar ik sliep zelf in Van Heeckeren, echt een heel fijne plek. En op Vlieland was ik nog niet zo lang geleden en daar boekte ik een kamer voor mezelf in het LoodsHotel. Aanrader! En op Texel kun je ook heel fijn logeren, onder andere Bij Jef maar ook bij Op Oost.

Leuke hotels aan de Noordzee

Het Wad is ook de Noordzee, maar wel een heel ander gevoel geeft logeren in Noord- en Zuid-Holland langs het water. Drie hotels die we noemen in het boek zijn Zoomers in Castricum, vlak bij de beroemde camping Bakkum waar het ook heel fijn logeren is. Daarnaast gingen we naar Vesper in Noordwijk aan Zee, een beetje sjiek maar wel gezellig. Ook mooi zijn de Pier Suites in Scheveningen waar je heerlijk slaapt boven de golven. Overigens vind je via deze link ook nog erg leuke hotels.

En nog leuke hotels in Zeeland

Edith en Lille van Frankrijk-Noord

Zeeland is echt de bestemming vol jeugdherinneringen voor mij. De zon schijnt er altijd, zelfs als dat niet zo is. En in de zomer kan het er vreselijk druk zijn, ik geef het toe, maar het blijft iets speciaals hebben. Op de Kop van Walcheren vind je leuke hotels, onder andere Frankrijk-Noord maar ook het mooie Duinhotel Tien Torens. Iets minder zicht op zee heb je bij Meneer Jansen in Biggekerke. Verder is Hof aan Zee in Koudekerke een prachtig adres, zeker voor wie van heel goed eten houdt.

Cadzand-Bad is de plek waar veel Belgen graag komen: mooie hotels, goede restaurants (Sergio Herman!) en een prachtig strand. Vanuit daar ben je ook zó in Knokke, en wandelen kan heel goed in het Zwin. Geliefd is het Strandhotel, maar ook Hotel De Blanke Top is mooi.

Benieuwd naar meer mooie logeeradressen? Bestel de boeken hier! In Weekenden in het groen vind je ook mooie hotels!