7 wellness hotels

Wie mij al wat langer kent, weet dat ik (a) veel vragen krijgen over waar je heen moet en (b) het ook altijd leuk vind om daar antwoord op te geven. De vraag “help, ik zoek een wellness hotel en wel nu, maar alles is al volgeboekt en help help help” was even slikken. Als buitenmens houd ik minder van binnendingen als sauna’s en massagetafels. Maar ik weet ze wél te vinden. Deze tipte ik en die kwamen goed aan.

Een bekend adres, maar nog altijd prachtig al is het maar vanwege de ligging: Blooming in Bergen. Hier kun je een yogaweekend boeken. Wellness vind je natuurlijk ook in de nabijgelegen Schoorlse Duinen!

Ook een mooie, een paar jaar geleden geleden helemaal gerenoveerd is Hotel de Sterrenberg in Otterlo, aan de rand van de Veluwe. Niet alleen een zwembad, maar ook allerlei soorten sauna’s en een fitnessruimtes.

Veelgeroemd in ook Fort Resort Beemster. Slapen in het voormalige fort is al een belevenis, maar er zijn ook face & body treatments, hamman rituelen en massages. Buiten kun je zalig wandelen en fietsen!

In Amsterdam zelf zit nog Spa Zuiver, hotel én sportschool aan het Amsterdamse Bos. Daar kun je heel goed wandelen en als je het eenvoudig wilt houden: een rondje om de Bosbaan is 8 km. Hoorde ik net.

Het eco-hotel Plantage Rococo is een van de meeste geinstagramde van de afgelopen maanden. Alleen al daarom kom je er tot rust, maar het hotel tipt de volgende zaken in de buurt. Naast Soul Sup Yoga ook een wellness resort op 5 minuten rijden. Dat telt al bijna als inpandig, vind ik.

Aan zee is Vesper een goeie om te verblijven, met uitzicht over het strand van Noordwijk en de golven. Het hotel werkt samen met Azzurro Wellness, en je kunt er combinaties boeken.

En nog een klassieker: Landgoed De Wilmersberg in de Lutte, in Twente. Allerlei behandelingen, sauna’s, fitness en een zwembad. Het hotel zelf is ook zónder zeer de moeite. Je wandelt er zo de deur uit, de natuur in.

Foto @ Vesper Hotel