Boekentip: Op Eigen Kracht

In een helemaal niet zo ver verleden maakte ik allerlei boeken voor uitgeverij mo’media. De afgelopen maanden hielp ik stiekem mee met een aantal titels, zodat die ook gewoon dit najaar in de winkels kunnen liggen. Het eerste project waaraan ik een bijdrage leverde, is Op Eigen Kracht. Meer dan vierhonderd pagina’s dk, hardcover, groot formaat en dus bijna twee volle kilogram, bepaald geen wandelgidsje voor in de rugzak zullen we maar zeggen.

Zoë Agasi en Oliver Van Herck begonnen hun reis in Europa, op de fiets. In totaal legden ze de volgende afstanden af: 27.959 km op de fiets, 6.289 km op een zeilboot, 1.309 km te voet, 1.161 km in een kano, 887 km op ski’s en 3.354 km op skates. Hun avontuur duurde vier jaar en wie goed is in hoofdrekenen, weet dat ze dus 40.959 km hebben afgelegd, op eigen kracht.

Alle vragen die nu ongetwijfeld in je opkomen als je deze ongelooflijke aantallen leest, worden beantwoord in het boek: wat kost dat, hoe doe je dat, krijg je nooit ruzie, is het nooit gevaarlijk etc. Maar vooral is het een prachtig boek over een ongelooflijke reis, boordevol foto’s van Europa, Afrika, de Atlantische Oceaan, Zuid- en Noord-Amerika en weer terug naar Europa. Op hun site staat heel veel te informatie en krijg je al een indruk van hoe het boek is.

Tot het eind van de maand september kun je het boek nog in de voorverkoop kopen. Uit ervaring weet ik hoe fijn het is, als mensen dat doen! Daarna is het boek ook gewoon in de boekhandels verkrijgbaar.