Langs de Linge

Iets met water heb ik: als ik een week niet naar zee ga, krijg ik de kriebels en wandelen doe ik graag langs het water. Daarom was een uitje naar de Linge bepaald geen straf. Eerder liep ik hier al een paar etappes van het Maarten van Rossumpad, een prachtige wandeling  ook trouwens. Dit was meer een ommetje op zondagmorgen. 

Aan de Linge liggen dorpjes als Deil, Geldermalsen, Tricht, Enspijk en aan de overkant van het water ligt het drukbezochte (want mooie) landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, u weet wel, van de jammetjes. Daar eet je, in het enorm grote restaurant, lekkere salades of een behoorlijk stuk taart. Je bent er niet de enige, dus je kunt er ook voor kiezen om zelf iets lekkers mee te nemen voor onderweg. Of loop even gauw de Landgoedwinkel in, daar verkopen ze heerlijke koeken en taart.