3x fietsen in de herfst

September! De heide staat nog even prachtig in bloei, er wordt volop geoogst én de bronsttijd is begonnen. De fietspaden zijn een stuk minder druk, het is niet meer zo warm maar het zonnetje doet nog zijn best; het ideale moment om lekker te trappen.

Fietsen in Gelderland

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Rondje Posbank

Er zijn talloze fietsroutes door de vele heidegebieden in Nederland. Een heel mooie is in elk geval het Rondje Posbank. Bij het Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden kom je eenvoudig met de trein, of je kan er parkeren en een (electrische) fiets huren. De route begint met een flinke klim met als beloning direct een prachtig uitzicht. De rest van de route geniet je niet alleen van de paarse heidevelden, je fietst ook door bossen en langs een zandverstuiving.    

https://www.route.nl/fietsroute/1854188/Fietsen+op+de+Posbank

De Betuweroute

Deze route leidt je door de fruittuin van Nederland en begint en eindigt in Culemborg. Op de route uiteraard heel veel appels, maar ook druiven (wijn proeven!), uiterwaarden, vergezichten en historische stadjes. Langs de weg heel veel stalletjes met supervers fruit dus vergeet de fietstassen niet. De Prins in Buren is een fijne plek voor een lekkere lunch of hap aan het einde van je fietstocht. Vooral het terras aan het water is een heerlijk plekje om even uit te puffen. 

https://www.anwb.nl/fietsroutes/routes/betuweroute

Wildroute 

De bronsttijd van de edelherten is aangebroken. Ze zijn dan een stuk actiever dan anders waardoor de kans groot is dat je ze spot tijdens je fietstocht. Wil je het burlen van een mannetjes edelhert een keer horen dan is de Wildroute bij Epe een aanrader. Niet alleen edelherten, ook zwijnen, vossen en reeën kunnen hier je pad kruizen. Voor deze route ga je het liefst vroeg uit de veren want bij zonsopkomst zijn de dieren op de open vlaktes aan het grazen.

https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/wildroute-bij-epe/

Afbeeldingen via Natuurmonumenten en Unsplash.