Frankrijk-Noord

In het boek Weekenden aan het water ga je straks een flink aantal verschillende adressen tegenkomen. De logeeradressen liggen aan zee, aan een rivier, een plas of een meer. Dat is een. De adressen zijn ofwel ‘golden oldies’ (hotels die ik altijd al goed vond) of nieuwe ontdekkingen. Dat is twee. En de adressen lopen uiteen van echt luxe & chic tot betaalbaar & relaxed, maar ook van volledige middle of nowhere tot een paar adresjes in de stad. Vanwege voor elk wat wils, inderdaad.

Een van de ‘golden oldies’ – maar geen versleten toestanden – is Frankrijk-Noord in Westkapelle. Dit is een voormalige boerderij, waarvan de schuur prachtig verbouwd is. De kamers heten ‘doosjes’, hebben allemaal eigen sanitair en komen uit op een grote living met een keuken die zó goed en groot is, dat je die thuis zou willen. Openhaard, eindeloos veel spelletjes voor regenachtige avonden, helemaal goed. In de tuin staat een grote kas, daar geeft mede-eigenaresse Edith haar yoga-lessen; ook als B&B-gast kun je daar aan mee doen. Ook in de tuin: een bijzondere boomhut.

Waarom dit adres nou toch echt zo leuk is, dat lees je straks wel in het boek. Voor nu: schrijf maar op, ze gaan post-corona straks wel weer open.