I love the Seaside

Uitgevers zijn er in alle soorten en smaken. Eén van mijn favoriete is al sinds jaar en dag die van het trio van I love the Seaside. Toen zij hun allereerste boek uitbrachten, vroeg ik mij direct af waarom ik in godsnaam niet állang een surfboard had, waarom ik niet veel vaker het water in ging, nou ja dát. Hun boeken inspireren tot heel veel buiten(lucht)leven. En je hoeft er geen hip VW-busje voor te hebben om je heel erg aangesproken te voelen. Intussen heb ik voor het allereerst gestaan op een board, in Cornwall, en dat was nog leuker dan ik had gehoopt. De in een opwelling geboekte surflessen aan de Noordzee gingen vanwege Het Woord Dat Ik Niet Meer Wil Horen (maar het begint met een C) niet door. Maar er komt een dag en dan ga ik echt.

Want: surfen staat voor mij voor dezelfde vrijheid die ik voel als ik aan fjord denk. Fris, water, zand tussen je tenen, de zon in zee zien zakken, kopje-onder gaan in zee. Naar buiten gaan mag gelukkig altijd. En dromen over in de golven liggen ook.

Sinds vandaag in de webshop van FJORD daarom drie Engelstalige boeken van ze. Op moment van schrijven mag je er nauwelijks gebruik van maken, maar waarom zou je jezelf geen boek gunnen voor de komende vakantie. Voor we het weten mogen we weer over de landsgrenzen reizen.