Land van Ons

In het voorwoord van The Wild Wild East leggen Marvin en Kevin Groen uit waarom we per verkocht boek één euro doneren aan Land van Ons. Dat kun je straks allemaal op je gemak teruglezen, als je het boek eenmaal hebt gekocht. Hier vast iets meer informatie over Land van Ons.

Wat doet Land van Ons?
Tweederde van alle grond in Nederland is landbouwgrond. Land van Ons is een burgercoöperatie die namens de deelnemers landbouwgrond in Nederland koopt. Door het ecologisch beheer van deze grond wordt de biodiversiteit en het landschap hersteld. De aangekochte grond blijft in beheer bij de boeren maar wordt beheerd op een manier die de biodiversiteit en de boer ten goede komt.

Waar is Land van Ons actief?
Op moment van schrijven is er ongeveer een miljoen vierkante meter landbouwgrond in beheer. De percelen liggen in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland en hopelijk binnenkort in meer provincies. Met een beetje geluk ligt er dus een perceel bij je om de hoek. Met het geld dat we van elk verkocht boek gaan doneren, gaan we in elk geval zelf ook echt aan de slag: we leggen een mooie lange biodiverse heg aan op het perceel in Oud Ade die de soorten diversiteit in de aangekochte gebieden goed zal doen.

Missie & visie van Land van Ons
Land van Ons
 wil een ommezwaai gaan maken door de biodiversiteit in het huidige agrarische landschap te verhogen en het uitputten van grond tegengaan. Dit doet zij vanuit het besef dat ons land en onze grond letterlijk de bodem is van ons bestaan. En daarmee een tegenwicht en rustpunt is in ons hectische en op economische groei gerichte bestaan. De visie van Land van Ons is dat het verwerven en daarna behouden van het juridische eigenaarschap van (landbouw) grond een langjarige en daarmee duurzame aanpak is om deze missie te realiseren.


Meer weten?

Wil je meer bijdragen dan deze ene euro die uitgeverij FJORD namens jou, de koper van dit boek, doneert? Je kunt al meedoen voor een tientje per jaar. Ook als bedrijf kun je participeren, of je kunt een paar vierkante meters landbouwgrond aan iemand ‘cadeau’ doen. Meld je aan via landvanons.nl