Natuurroute N70

Een weinig inspirerende naam voor een van de mooiste groene routes van Nederland, de N70. De naam ontstond in 1970, destijds uitgeroepen tot het jaar van de natuurbescherming. De N70 gaat door de mooiste stukken van het Rijk van Nijmegen. Starten doe je in Beek-Ubbergen, maar Nederland zou Nederland niet zijn als er meerdere startpunten zijn, een stuk of 6 zelfs. Beek-Ubbergen, Beek en Dal of het knusse Tante Koosje in Nijmegen.

Het leuke van de route is, dat je over de mooiste ‘bergen’ van de omgeving komt zoals Sterrenberg, Duivelsberg en de Boterberg. Het gevolg: mooie uitzichten over de omgeving. Als je zoals ik uit de polder komt, zijn deze hoogteverschillen natuurlijk een feestje. De route is niet voor laffe lopers, want je moet behoorlijk klimmen en dalen, maar dat maakt het feest alleen maar groter.

Toen ik er liep, kwam ik wat mensen tegen die de route rennend doen én een stel dat aan het trainen was voor een LAW. Alles kan. Fijn hoor, lekker naar buiten gaan.

De route is 16 km lang en meer informatie en het GPS-bestand om te downloaden vind je hier. Overigens is de route heel goed aangegeven met paaltjes, verdwalen is bijna onmogelijk.