Nieuwe Maas Parcours

Tijdens het uitzoeken van Wat Leuke Dingen voor het Weekenden aan het water boek, kwamen we uit bij het Nieuwe Maas Parcours. Dat is een fietstocht langs de Rotterdamse Maas (die dus Nieuwe Maas heet – het parcours is ook relatief nieuw maar dat terzijde – en tamelijk weinig te maken heeft met die andere rivier de Maas behalve dat ze verwarrend genoeg dezelfde naam dragen, nou ja, je kunt er een spreekbeurt over houden in groep 6 maar je kunt het ook niet doen).

Het rondje fietsen gaat dus langs het water, over bruggen, langs alle nieuwbouw én oude huizen, het is echt heel leuk en mij viel op dat niet veel mensen het kennen. Dat komt misschien omdat Rotterdammers liever in de auto de Meent op en neer rijden, of de Coolsingel, zonder morren in de file staan om naar de Bijenkorf te gaan, geen idee. Het waait hier ook altijd hè.

Dus stap op die fiets, volg de groen-witte bordjes en ontdek de stad. Je komt over Katendrecht, langs de Maassilo, door de Maastunnel (nu even niet vanwege werkzaamheden, maak gebruik van het pontje), langs de Esch, door het Scheepvaartkwartier. Waar je níet komt, maar waar wij zelf nogal blij van worden, is het Noordereiland. Rijd daar ook even omheen. Mooi hoor.

Een routekaart heb je niet nodig, want het is een rondje dat je overal, bijvoorbeeld op de Erasmusbrug, kunt starten. Als je wilt weten hoe de route loopt, bekijk dan even deze kaart.