Nooit meer een saaie zondag

In de webshop staan vooral boeken die we zelf uitgeven. Maar in het Schieblock zit nóg een leuke uitgeverij en dat is mo’media. Zij verzorgen onze distributie in Nederland en regelen ook alles met de gezamenlijke distributeur in Vlaanderen. En dus staan nu ook de onderstaande boeken in de webshop.

52 zondagen wandelen & lunchen

52 nieuwe zondagen wandelen & lunchen

Het concept is al heel oud: Ellie Brik (aka mijn moeder) wilde een triljoen jaar geleden af van de saaie zondag en riep “nooit meer een saaie zondag”. De eerste legendarische wandeling liep door Den Haag, langs het werkpaleis, langs de kapper van Vanessa en over het Lange Voorhout. Koffie werd gedronken op het Noordeinde, bij een tentje dat allang niet meer bestaat. De meewandelende uitgever, ook een goede bekende, was onder de indruk want hij had iets geleerd én het was een aangename middag geweest. Of ze daar niet nog 51 wandelingen bij kon bedenken. Het eerste deel was een doorslaand succes, er gingen duizelingwekkende aantallen van over de toonbank. Twintig jaar later werd het boek helemaal opnieuw uitgegeven. En daarna kwam deel 2.

25 zondagen cadeauboekjes

Wat geef je iemand die alles al heeft? Normaal gesproken zou ik antwoorden: iets eetbaars of iets dat verwelkt. Nu denk ik: deze boekjes. Zelfde prijs als een boeketje bloemen of een klein flesje goede olijfolie. Maar dan 10x leuker.