Papierschaarste & de boekenprijzen

Het is bijna niet voor te stellen hóe het is gesteld met de papierschaarste in Europa, maar met het tekort aan wc-rollen heeft het in elk geval niet te maken. Papier voor de boeken van 2022 moet nu al besteld worden, wil ik straks niet misgrijpen. Een vervelende consequentie is dat de prijzen voor de boeken omhoog gaan met ingang van het nieuwe jaar. Dus als je slim bent, bestel je de boeken die je toch al op je verlanglijstje had staan nu nog even. En als je wilt pak ik ze al in in passend papier voor de feestdagen. En nee, daar moet ik zelf ook nog even niet aan denken. Eerst van de herfst nog even genieten!

Ben je nieuwsgierig naar het hoe & wat van de papierschaarste? Het is het gevolg van dat papierfabrikanten zijn overgestapt naar het maken van verpakkingsmateriaal. Vanwege al die duizenden pakjes die er zijn verstuurd tijdens de pandemie. In dit artikel staat dat er veel boeken niet op voorraad zullen zijn, ik zorg er met FJORD voor dat ik op tijd bestel en dat het papier op tijd gemaakt kan worden. Maar alsnog is het een idiote toestand. Dus hoe zeer ik je ook oproep om de boeken bij mij in de webshop te kopen, want dat is voor mij heel gunstig, roep ik iedereen net zo hard op om lekker naar ‘stenen winkels’ te gaan en daar je inkopen te doen. Koop lokaal, ondersteun je lokale ondernemers die het nog altijd heel hard nodig hebben.

Verder lezen kan ook hier. Of lees dit recente artikel op de website van NRC.