FJORD in de pers

OVER DE UITGEVERIJ

Een van de allereerste stukken verscheen op inct. Daarna volgde BoekbladOp Omroep West, vanaf minuut 44 in een uitzending over wandelen en andere zondagse zaken. Interview met vier onafhankelijke uitgevers op Bazarow.com

We lopen een beetje achter met het bijhouden van alle artikelen etc. in de pers. Onderstaande lijst is verre van compleet! 

OVER AAN ZEE 

Willem de Wandelaar
Trouw wandelboeken-lezer Willem schreef een mooie recensie over het nieuwe boek van Francine Postma.
 

OVER WEEKENDEN IN HET GROEN 

Wordt vervolgd

NRC wandelspecial 2022OVER DE PADEN OP

NRC wandelspecial
Vier sterren kreeg het boek! Daar zijn we nog steeds heel trots op. Dank. Lees de recensie hier.

Alice Goes Wild
Mooie recensie van een andere lange-afstand-wandelaar. 

OVER THE WILD WILD EAST

Wordt vervolgd

OVER GOED ETEN, LEKKER SLAPEN

Bijzonderplekje
“Je proeft en ruikt bijna de plek en het eten.” Prachtige recensie van Marleen Brekelmans, je leest het op haar blog

Knack Reizen
Journaliste Veerle Helsen: “De verblijfplaatsen hebben namen zoals Mooirivier, De Jufferen Lunsingh of Gasterie De Lieve Hemel en alleen daarom al is bladeren door dit boek een plezier.”

OVER AMSTERDAM DOOR! GIJS & FLOOR

bol.com
Eerlijk is eerlijk, we worden net zo blij van mooie lezersrecensies als van goede stukken in de pers. We maken de boeken tenslotte voor lezers, wandelaars, mensen die naar buiten willen. Zie hier de reacties op het allerleukste wandelboek voor Amsterdam!

Het Parool
Nadat ze een mooi interview gaven aan Het Parool, kregen Gijs en Floor direct de opdracht om elke week te gaan wandelen voor de krant. Je vindt deze wandelingen terug op hun eigen website, als je abonnee bent van de krant, lees je ze hier.

OVER GA OP DE FIETS

Op Pad
Een mooie tip van de redactie lees je hier.

BN De Stem
Laura en Irene zijn fietsambassadeurs van Nederland Fietsland. Zij fietsen ‘in opdracht’ de LF-routes. In juni openen ze de gloednieuwe LF Waterlinieroute en daarover stond een mooi stuk in BN De Stem, je leest het hier nog na.

FLOW magazine
Een tof interview door Flow Magazine kun je hier lezen. Boodschap van het interview: begin gewoon met fietsen!

Alicegoeswild.nl
Brigitte houdt van avontuurlijke vrouwen, en schreef een mooi stuk over het boek op haar website.

Meer publicaties zie je op de site van Laura en Irene zelf, op deze pagina.

OVER ONDERWEG – ALLEEN OVER HET ST. OLAVSPAD

JAN Magazine.nl
Een prachtig interview met Francine lees je hier: ‘”Wandelen? Zo ver weg van je kinderen?”‘ Ja dus, dat kan gewoon. 

Meneersimmering.nl
Een interview met auteur Francine Postma lees je hier. “Ik spreek haar midden in een tijd dat veel mensen zoeken naar zichzelf. Hoe ze met de omstandigheden moeten dealen. […] ‘Onderweg‘, verschijnt volgende week en juist voor die mensen is dit boek misschien wel een boek wat op het juiste moment verschijnt.”

De Zeven – heb je het al gehoord van de 
“[…]uitgeputte vrouw, tabak hebbend van het gezinsleven trekt de wandelschoenen aan en gaat in haar eentje – gewapend met berenbel – 580 kilometer wandelen van Zweden naar Noorwegen.” Meer lees je hier.

Alicegoeswild.nl
“[Als lezers kunnen wij] niet alleen mee-dromen bij de reis van Francine, maar er ook een voorstelling van maken als we zelf de reis willen lopen.” Meer lees je hier.

Pasar.be
“[Het boek kan ook] gebruikt worden als voorbereiding voor mensen die overwegen om zelf het Sint-Olavspad te lopen.” Meer lees je hier.

OVER BUITENLUCHTLEVEN

Kampeermeneer.nl
“Petra de Hamer laat in Buitenluchtleven zien dat ze echt goed heeft gesproken met mensen uit de omgeving en op die manier verrassende tips kan geven over wandelingen die je (nog) niet in colonne hoeft te lopen. Je zou bijna hopen dat niemand dit boek koopt.” Doe maar wel, dat boek kopen! Het hele artikel vind je hier – een recensie om heel blij van te worden, auteur Akke heeft het boek goed gelezen.

Camperlust.nl
“Dus, wacht niet langer, trek je wandelschoenen aan en ontdek de mooiste ‘mini-reisjes’ in Nederland.” De andere vier van “de mooiste reisboeken van het najaar” vind je hier.

Frankwandelt.nl
“Vlot geschreven, prachtige fotografie”, lees het hele artikel hier.

Yourtravelguide.nl
Een uitgebreid stuk dat ‘boekentip’ heet vind je hier! ‘Het idee van Buitenluchtleven is dat wandelen overal kan in Nederland. En dat is zeker waar.’

Alicegoeswild.nl
Ook dit boek werd besproken door Brigitte Ars, heel leuk om te zien dat de boeken zo inspireren. Je leest het stuk hier na.

Dewereldvankaat.be
Leuk stuk over een Vlaamse die dolgraag de grens over wil om in Nederland te komen wandelen. Gelukkig mag het weer!

Besteboekentips.nl
Altijd leuk, om op dit soort lijstjes te staan 😉

OVER WEEKENDEN AAN HET WATER

Reisboeken.be 
“Leuk dat in voorliggende uitgave nu eens alle aandacht gaat naar weekendvakanties aan het water.” Lees de rest van de recensie hier.

Flair
Een prachtig lang artikel van maar liefst 7 pagina’s stond in Flair 45/2020. De PDF kun je hier bekijken. FLV45_2020_VITAMINEW_EVL

AD Magazine
Getipt door Monique van Oosterhout van Boekhandel Van Gennep in Rotterdam

Elegance
Eind 2020. Als een van “De beste tips voor saaie winterdagen”