Route: Polderlandschap vol verhalen

Het voelt wat willekeurig om uit het ontelbare aanbod aan wandelingen er eentje uit te kiezen, maar toch doe ik het. Deze wandeling van 15,5 km door de polders bij Haastrecht was er weer eentje voor in het boekje. Of een boek, maar daarover later dit jaar ongetwijfeld meer.

Bij ROOTS (voormalige Grasduinen waar ik als kind een abonnement op had) maken ze mooie routes en daar maak ik graag gebruik van. Dus gingen wij op een frisse zondagmorgen vroeg op pad. Graskades, de eerste weidevogels en lammetjes, heel veel boerderijen, knotwilgen, katjes, domweg prachtig. Je loopt deels over de lange-afstand-wandelpaden Floris-V-pad en het Pelgrimspad. Dus voor de liefhebbers: loop die paden ook!

Voor het eerst liep ik met een app, waarop je het GPX-bestand kunt downloaden. Ik gebruikte de app Outdooractive. Ik blijf het onrustig vinden, de hele tijd op je telefoon kijken maar ik begrijp dat anderen het wel prettig vinden. Benieuwd of jullie ook met een app lopen trouwens. En welke. 

De route download je op deze pagina: https://www.wandelnet.nl/wandelroute/1613/Haastrecht