Sneaker Bar – dadel/pinda/choco-reep

Kleverig maar lekker kleverig. En een ideale snack voor tijdens een wandeling of fietstocht. Zorg er wel voor dat het niet te warm is buiten want het smelt als de ziekte. Het recept kreeg ik van mijn Deense vriendin Ulla, die ooit een eigen koffiebar in Berlijn had. Daar kocht je ze bij een coffee to go.

250 g zachte dadels
150 g zoute pinda’s + paar extra, fijngehakt
100 g chocolade 70%

extra nodig: keukenmachine, plasticfolie, een ovenschaaltje/bakvorm van 10×30 cm ongeveer

  1. Snijd de dadels in vieren. Doe samen met de pinda’s in een keukenmachine. Er moet een smeuïge mix ontstaan, als het te droog blijft, voeg dan een klein beetje water toe.
  2. Bekleed de bakvorm met plasticfolie en laat de randen ruim genoeg overhangen. Duw de dadel-pindamassa in de bakvorm en zorg dat het enigszins egaal plat is.
  3. Hak de chocolade grof en smelt de chocolade (au bain marie: hang een kom boven een pan met zacht kokend water – of smelt de chocolade in de magnetron).
  4. Schenk de chocolade over de dadel-pindamassa. Bestrooi met de fijngehakte pinda’s.
  5. Zet de bakvorm in de ijskast en laat in 1-2 uur opstijven. Snijd daarna in repen of blokjes. Ze blijven tot twee weken goed als je ze bewaart, in de ijskast, in een afsluitbare Tupperware. Zo lang kon ik er nooit vanaf blijven.