Top 10 fietsroutes in NRC van Laura & Irene

Zeer vereerd waren we, met de vijf pagina’s in NRC over het boek Ga op de fiets van Laura en Irene. We staan niet elke week in de krant, zullen we maar zeggen – en recensies zijn heel belangrijk want de boekhandelaars lezen mee!

De mooiste fietsroutes van Nederland

Laura en Irene geven eerlijk toe, dat ze nog lang klaar zijn met fietsen in Nederland. Daarover later meer maar in NRC krijg je vast een goed voorproefje van hun liefde voor de natuur, de fiets én alles daaromheen. Ze kregen veel reacties op hun routes, sommige mensen die jaren geleden al uit Rotterdam vertrokken kregen ineens zin in een rondje Rotte. En wie graag in Zeeland met vakantie gaat, kan daar natuurlijk ook zalig fietsen. De meest favoriete route onder de lezers bleek deze: van Haarlem naar Schoorl, 50 om door de duinen en het achterland. “De eerste keer dat we hier fietsten, vergaten we spontaan dat we in Nederland fietsten – het landschap heeft meer iets Frans of Portugees. Ruig en toch lieflijk, heuvelachtig én ontzettend uitgestrekt.” Op de site onabike.nl vind je de route, plus het GPX-bestand om te downloaden in een app als Komoot of Outdooractive.

Mooie fietsroutes in Nederland – de andere negen

En hier vind je alle routes op een rijtje. Heel fijn, want ook deze fietsroutes met GPX-bestand. Sinds ik weet hoe dat moet (download eerst zo’n app en lees rustig – niet mijn sterkste kant – de aanwijzingen door. Als je een app als Komoot gebruikt, vind je een “how to” op deze pagina.

Fietsroutes in Europa

Zin om dan maar meteen naar Zuid-Frankrijk te fietsen via de kust, of naar en door Engeland? Of zin in een tripje naar Berlijn, niet met de trein maar op fiets? In dit boek vind je heel veel inspiratie. Ik geef toe, het boek maakte mij – verstokt wandelaar – zo enthousiast dat ik vorig jaar een tweedehands toerfiets kocht. Geen e-bike. Veel niet-elektrische toerfietsen worden momenteel ingeruild tegen e-bikes, waardoor het aanbod toerfietsen en hybride fietsen best groot is! Kijk zelf maar op de site van BOVAG bijvoorbeeld.

Zin om nú te vertrekken? Bestel, lees en gebruik onderstaand boek! Veel plezier. En abonneer je intussen ook meteen op de nieuwsbrief van On A Bike, dan mis je niets. Aanmelden kan hier.