Villa Nieuwland

“Je moet echt naar Wieringen hoor,” zei (schreef) Lisette Schmidt, een van mijn oud-collega’s van het FD Persoonlijk me. Ook om te wandelen, maar zéker vanwege Villa Nieuwland. Ze was niet de enige die me het adres tipte, dus er zat maar een ding op: noordwaarts.

Daar kreeg ik bepaald geen spijt van. Wieringen is een prachtig stuk Nederland, dat schreef ik al eerder (kort stukje, in het boek wordt het straks allemaal heus wat uitgebreider). De B&B waar Lisette het over had, is minstens zo mooi.

Villa Nieuwland werd een eeuw geleden gebouwd voor de ingenieurs die werkten aan de Afsluitdijk. Want hoewel Wieringen dus ‘oud land’ is, werkten zij aan ‘nieuw land’. Het is een mooie villa, helemaal Amsterdamse School-stijl. Aan de rechterzijde van het pand vind je drie slaapkamers, allemaal met eigen badkamer. Ontbijt krijg je op de kamer als je de zolder hebt gereserveerd, of in de ontbijtkamer wanneer je een verdieping lager slaapt.

Mooi, fris ingericht, je ziet aan niets dat de B&B al 10 jaar bestaat. Grote plus: ongelooflijk aardige eigenaars. En natuurlijk dat trappetje, waardoor je zó aan het wad staat. Klik hier voor meer informatie. Boeken kan ook in deze tijden, de B&B is corona-proof.