Wandelen door de Betuwe

Wat betreft de Groene Wissels ben ik beslist geen early adopter. Zeg maar gerust een nogal late. Stiekem vind ik het namelijk fijner om paaltjes te volgen, of stickers of andere markeringen. Hoef je minder op te letten. Een GPS apparaat heb ik ook niet. Maar sinds het maken van Buitenluchtleven ben ik om.

Het uitzoeken van een Groene Wissel gaat het makkelijkst via Wandelzoekpagina. Je tikt de provincie in waar je wilt wandelen, beetje zoeken op lengte en waar je zin in hebt (bos, water, dorpje, dat idee). Ik wilde water. Uiterwaarden. En uitwaaien.

Kasteel Waardenburg, kasteel Neerijnen, een heel mooi graspad door de uiterwaarden, fruitbomen vol peren en appels, het is echt een mooie omgeving. Liefhebbers van absolute stilte: je hoort de snelweg én omdat het hier zo prachtig is, lopen er ook in het weekend veel anderen. Laat je er niet van weerhouden tóch te gaan. Het is genieten van de uitzichten. De horeca die je onderweg tegenkomt is nu helaas gesloten, neem dus zelf je koffietje mee in de thermosfles en gaan.

Groene Wissel 517: Opijnen (Gelderland)
12 km