Wandeltrektochten in Nederland

Dat je het Pieterpad of het Trekvogelpad gaat lopen, dat doen wel meer mensen. Dat de meesten geen idee hebben, waar te beginnen is een ander verhaal maar daar heeft Lydia Michiels van Kessenich in voorjaar 22 het perfecte antwoord op.

Opvallend vaak zie ik momenteel voorbijkomen: wandeltrektochten. De natuur in, met een tentje mee of slapen in een trekkershut of luxe Cabiner. In de laatste nieuwsbrief (Schrijf je hier in! Je krijgt elke keer heel veel tips van me voor nieuwe wandelingen, of fietstochten en ik houd je op de hoogte van de nieuwe boeken) noemde ik een paar tips:

(1) Cabiner. Luxe, instagrammable, gewoon eigenlijk stiekem helemaal te gek. Kijk zelf maar op de website want LYRISCH. Ook ik. Het lettertype alleen al, dat is natuurlijk ook prachtig. Je slaapt op de Sallandsche Heuvelrug en in de Drentsche Aa. Ze zijn partner van Staatsbosbeheer en Patagonia. De ‘cabiner’ zijn Wikkelhouse en een beetje FJORD-fan herkent die natuurlijk van de Wikkelhouses op het water, die hier in de Rotterdamse haven liggen. De Gebroeders Groen, die een mooi boek gaan maken over de natuur in Oost-Europa, maakten al eens een trektocht en kwam terug met prachtige beelden, bij deze!

(2) Nivon-meerdaagse trektochten. Ze hebben er vier momenteel, maar het idee is om er meer te gaan maken. Je vindt alle trektochten (maar overigens ook veel andere mooie wandelingen) op hun eigen website. Je wandelt etappes die je naar smaak zo lang of kort mogelijk kunt maken, en je overnacht in een van de Nivon-huizen.

(3) Voor de echte natuurliefhebbers, zijn er de IVN-trektochten. Hier slaap je bij de Gastheren van het Landschap, een organisatie die al meer dan 100 jaar bestaat. Er is een trektocht in de Biesbosch en twee in De Maashorst.

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer trektochten, alle tips zijn welkom!