Weekend weg: Arnhem

Even eruit, dat moet soms. En dat doen we hier op de uitgeverij ook. Deze keer gingen we naar Arnhem. Niet in het weekend, maar doordeweeks.

Slapen doe je in het ontzettend leuke Bar Hotel Karel. Vier prachtige kamers aan een groot terras/binnenhof/koer/Innenhof tussen de huizenblokken in. Aan de voorzijde zit de boulangerie die erbij hoort en waar de eigenaresse heerlijk Frans brood bakt (ontbijt!). Aan het gezamenlijke binnenterras (twee hangstoelen, ruimte zat om te zitten met een krant en koffie) liggen de kamers. Ze hebben een stoomdouche, lekkere bedden, een klein keukentje en gevuld ijskastje waar je drank uit mag pakken – als je later maar wél even doorgeeft wát je hebt gedronken. Bar Hotel Karel ligt in het Spijkerkwartier, om de hoek van veel toffe restaurants. Als je geen flauw idee hebt, waar je moet gaan eten, volg dan gewoon de tips op die we meekregen op een kaartje. Turks eten kan bij De Blauwe Hoek, op een groot terras. Café Vrijdag is een geweldig ouderwets café waar je trouwens ook wat kunt eten, en daarnaast zit Così Arnhem, Italiaans met mooie pizza’s maar vooral een lekkere antipasti voor twee.

We zouden niet van FJORD zijn, als we niet ook gingen wandelen. Dus zowel door de stad aan de hand van de routes van timetomomo, als ook door het groen. Dat is het fijne van Arnhem, je wandelt er zo de stad uit. De Veluwe ligt om de hoek. Vanaf Arnhem Centraal wandel je richting Sonsbeek en Zypendaal en dan stap je “zo” over op het Veluwe Zwerfpad van NIVON Natuurvrienden. De eerste etappe is een hysterische 56 km, dat hoeft nou ook weer niet van ons. Je kunt de route ombuigen en naar Oosterbeek lopen en daar de trolleybus of trein terug naar Arnhem pakken. Of wandel een NS-wandeling. Vanaf Centraal loop je 10 of 18 km via de wandeling Warnsborn. Of kies voor de route Hemelse Berg, van 5 tot 15 km.

In eerdergenoemde timetomomo gids staat trouwens ook een mooie route als je wilt gaan fietsen. Meer tips vind je op deze website.

Op Instagram vroegen we, of jullie nog meer tips hebben voor Arnhem en die kregen we:
* Het Openluchtmuseum! Daar zijn we al in geen 100 jaar meer geweest maar is idd een leuk idee;
* Boeken kopen bij collega-uitgeverij Loopvis aan de Klarendalseweg;
* Koffie drinken bij Puck Specialty Coffee;
* Mooie kleding kopen bij de Humanoid Store waar ze ook kleding, accessoires en cadeaus verkopen van andere ontwerpers;
* Even langs bij Pickle De Winkel voor lekker eten (ook voor thuis);
* Vegan Italiaans eten bij Konijnenvoer;
* Woon je in Arnhem? Laat je eten dan eens klaarmaken (wel zelf afhalen) door Alledagenlekker!

Mis je nog een tip? Zie deze post op Instagram en laat ze daar achter!