Zoomers

Slapen aan zee, dat heeft iets. Het gevoel van dat je je slippers uitschopt en zó je bed in kunt, dat je in de duinen bent, aan het strand. Het gevoel van ultieme vrijheid wellicht?

Voor Weekenden aan het water heb ik, samen met flink wat anderen, gezocht naar de mooiste adressen en die komen dus straks allemaal –hopelijk– aan bod in het boek. Toen ik tegen Monique van Boekhandel v/h Van Gennep vertelde waar ik mee bezig was, riep ze meteen: “Zoomers! Dat is zó mooi.” Monique heeft wel vaker gelijk en nu ook.

Zoomers ligt in Castricum, even voorbij de beruchte/beroemde/bejubelde camping Bakkum. Aan de rotonde, bij de parking, aan de afslag. Mooie kamers, ingericht door HK Living. Je kunt hier inchecken met een pincode, er komt geen receptie-juffrouw aan te pas, helemaal corona-proof. Klein keukentje erin en een lege ijskast. Boodschappen doen kan in Castricum, kookplaatje… of een frietje (patat, we zijn hier in Noord-Holland) aan zee, ook prima.

En lieve mensen, dat uitzicht… En hieronder het hotel gezien vanaf het strand. Zie je die kamers, daar rechtsboven? Dat bedoel ik dus..