de makers

Boeken maken doe je nooit alleen. Voor de eerste twee boeken werk ik nauw samen met Bianca Enthoven, vormgever uit Rotterdam. Zij maakte de huisstijl en de eerste twee boeken van 2020.

Buitenluchtleven schrijf ik zelf, maar met input van ontelbaar veel wandelaars, al dan niet ‘professioneel’. Dat is niet alleen onmisbaar, maar ook heel leuk: samen weet een mens meer dan alleen. De meeste fotografie voor dat boek deed ik ook zelf, maar een groot deel werd gedaan door Vincent van den Hoogen, iemand met wie ik al lang en graag werk.

Weekenden aan het water maakte ik samen met heel veel mensen! Journalisten en reisschrijvers.
Lydia Michiels van Kessenich hielp mee met mooie hotels zoeken, zij is een wandelend adresboek. En ze weet niet alleen wat ik wil maar ook wat de lezer wil. Uiteraard maakte ze ook verhalen voor dit boek.
Ellie Brik is niet alleen mijn moeder en auteur van 52 zondagen waarvan na 10 jaar weer een boek verschijnt, ze ging ook op pad naar Ameland en Paesens-Moddergat.
Joline van den Oever schrijft voor o.a. de Volkskrant Magazine en over logeren en design en ging naar Texel en Scheveningen voor dit boek.
Eigenlijk had ie het er te druk voor, maar juist daarom stuurde ik René Bego naar twee mooie hotels en hij keerde terug met enthousiaste verhalen en mooie beelden.
Sylvia Meijer-Villafane ging samen met man en fotograaf German Villafane op pad door Rotterdam. Haar éigen Rotterdam, ook dat nog!

Tijdens COVID-19 leek het er even op dat het boek geen Belgische adressen zou bevatten, iets wat ik als liefhebber van het land heel heel spijtig had gevonden. Nét op tijd werden de reisrestricties ingetrokken!
Marie Monsieur was al voor COVID-19 in Nederland geweest en maakte aan de kust twee prachtige reportages, daarnaast ging ze ook nog in haar eigen Vlaanderen op pad.
Toni DeConinck van het mooie blog june.be kreeg ik zo gek om ook uit logeren te gaan en kwam ook met prachtadressen op de proppen.