F.A.Q.

Waarom FJORD? Omdat er een groeiende behoefte is aan informatie over naar buiten gaan, over wandelen, fietsen, dichtbij huis blijven maar tóch een weekend weg kunnen. Ik geloof dat de tijd rijp is voor eenvoud, voor genieten van het mooie dat Nederland, België, Europa heeft te bieden. Niet meer naar het andere eind van de wereld reizen, dat mag wel als je het niet laten kunt, maar ik ga je laten zien dat het niet hoeft.

Waarom ben je juist nu een eigen uitgeverij begonnen? Omdat ik na 20 jaar werken voor andere uitgeverijen het graag zelf wilde doen. Ondernemen, zelf aan het roer. Zelf verantwoordelijk zijn voor alles, van idee tot product en ook de financiële administratie. Ik kan niet álles zelf, dus huur ik ook de nodige expertise in.

Leuk hoor, al die adresjes, maar dat kun je toch allemaal op internet vinden, moet dat nou zo nodig in een boek? Zeker, op internet staat heel veel informatie. Wat mij betreft: teveel. Ik zie zelf door de bomen meestal het bos niet meer en ik ben niet de enige. Ik hoef niet alle wandelingen in Nederland te weten. Ik hoef alleen de echt mooie op een rijtje. Bovendien: wanneer gaf jij het laatst iemand voor z’n verjaardag een pak A4tjes uitgeprinte wandelingen of hotels met een strik erom?

Welke boeken ga je nog meer maken? Op de planning staan boeken over fietsen, over wandelen in Scandinavië, over reizen met de trein, over nóg meer wandelen, nóg meer logeren, nog meer dit en nog meer dat, het belooft allemaal heel mooi te worden.

En die naam? FJORD staat voor mij voor fris, voor water, voor buiten, voor Scandinavië waar ik graag kom, voor vrijheid ook.