Holistik – 7 hotels aan het water

Wat de mooiste plekken aan zee zijn waar je óók nog heerlijk kunt wandelen, vroegen ze bij Holistik aan me. Nu ben ik van de school “wandelen kan overal” maar toch heb ik zeven hotels uit Weekenden aan het water op een rijtje gezet. Met de code Holistikfjord bestel je het boek zonder verzendkosten.

Strandhotel Terschelling, daar bleef ik begin 2019 een volle week in m’n eentje en daar kwam ik dus echt helemaal opgeladen vandaan. Wandelen kan op Terschelling perfect. Vooral in de duinen is het mooi. Ik heb het hele eiland verkend met dit boekje in m’n jaszak. Ook het boswachterspad is een mooie wandeling.

Veelgenoemd, heel bekend maar niet zonder reden is Omke Jan in Woudsend. Wandelen daar kan niet zo heel goed, geef ik toe. Er is een elfstegenwandeling door het dorp, die is heel leuk. Maar als je écht naar buiten wilt, moet je even in de auto richting het IJsselmeer. Ga naar het Rijsterbos, Lycklamabos of Mirnser Klif. Prachtig. Start je ontdekkingen bij het bezoekerscentrum Mar & Klif.

Aan de Overijsselse Vecht staan zoveel leuke hotels, daar kun je een boek over maken. Echt. Onder andere De Oeverhorst is prachtig. De eigenaresse houdt zelf erg van wandelen, vraag haar naar waar je heen moet. Op deze site vind je heel veel andere routes. Of loop Groene Wissel 140.

Minder groen, wel heel erg leuk: de brugwachtershuisje van Sweets Hotel in Amsterdam. Wij kozen voor de vier huisjes op Noord. En daar heeft zelfs Staastsbosbeheer een route uitgezet. En op Wandelzoekpagina vind je onder andere deze route. Wie op GPS wandelt, kan deze route bekijken.

Ook een favoriet (maar ja, zijn ze dat niet allemaal?) is het mooi gelegen Zoomers in Castricum. Daar wandel je tot je een ons weegt in het Noord-Hollands Duinreservaat. Alle informatie over dit grote gebied vind je hier.

Ietsjes zuidelijker aan de Noordzee vind je Vesper in Noordwijk aan Zee. Een relaxt hotel, waar je gewoon lekker strandwandelingen maakt langs de branding. Of ga richting Katwijk door de duinen en wandel terug langs zee. Wandelen is hier vrij eenvoudig.

Ook hier verbleef ik ooit een week in m’n eentje (daarover later vast een keer meer, want niets fijners dan af en toe een week alleen weg): Frankrijk-Noord in Westkapelle op Walcheren. Wandelen maak je in de buurt. Lees ook deze blogs eens, van een fervent wandelaarster uit Zeeland. Ook loopt hier het Kustpad, een mooie LAW van Sluis naar Nieuweschans.