Holistik – 7 wandelroutes

Voor Holistik, a daily guide to a greater you selecteerde ik de mooiste wandelroutes in Nederland waar je even helemaal tot rust komt. Je vindt het artikel hier, de bijgaande routes hieronder! 

Tussen Scheveningen en Wassenaarse Slag ligt Meyendel, waar het erg druk is. Niet druk, wel mooi is het in het deel Kijfhoek & Bierlap. Je moet er een toegangskaartje voor kopen, zie voor meer informatie de website van Dunea.

Het Voetstappenpad in Hilversum is een ronde van ca. 25 km. Het gekke is, dat de meningen over de precieze lengte nogal verschilt. En we hebben het niet nagemeten. Je start de route dus waar je maar wilt. Meer informatie vind je hier. Mocht je dit pad te lang vinden, kijk dan ook eens op deze site voor meer routes in het Gooi.

De routes in de Schoorlse Duinen zijn ter plekke aangegeven met paaltjes: het hele gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Als je vantevoren wilt kijken wat en hoe: op deze site staat meer informatie.

In en om Amsterdam kun je prima wandelen. Een handvol wandelingen door het Amsterdamse bos vind je hier. De route door het Beatrixpark, Amstelpark en Middelpolder is niet een uitgezette route, daar moet je zelf even je weg zoeken, desnoods met google maps (maar dat vinden wij altijd heel onrustig). Als je meer wilt weten over wandelen in het Amstelland, kijk dan ook even op hun site. Daarop staan nog veel meer activiteiten trouwens.

Echt een van de favorieten van de favorieten: de Ooijpolder bij Nijmegen. Hier liepen we een rondje aan de hand van de aanwijzigingen van de eigenaars van Oortjeshekken. De route werd ingetekend op hun papieren placemat. De website Wandelen in de Ooijpolder is wat verouderd, schijnt, we hebben niet alles nagelopen. Maar je krijgt er wel een goede indruk van wat je kunt verwachten! Een eindje verder uit de stad vind je Overasseltse en Hatertse Vennen. Je vindt er meer informatie hier en als je wat langer wilt lopen in de omgeving, kijk dan even naar deze Trage Tocht.

Zeker, ook in en om Rotterdam kun je fijn wandelen. Een klassieker maar dus de ‘drukke optie’ is een rondje rond de Kralingse Plas van 5 km. Leuke routes in de buurt van de Rotte vind je op de site van Ook dit is de Rotte. Liefhebbers van NS-wandelingen kunnen deze route kiezen. Het prachtige gebied Beningerslikken wordt beheerd door Natuurmonumenten, net als het eiland Tiengemeten. In verband met Corona vaart de pont naar dit eiland in het Haringvliet pas na 18 november weer!

En tot slot, de laatste tip van deze 7: Zwarte Haan. Een gebied waar ik echt tranen in m’n ogen kreeg, zo mooi, zo stil, zo nou ja, zo alles. Echt hele einden wandelen gaat hier niet, maar ga er toch heen. Het is het begin van het pelgrimspad het Jabikspaad. Of kijk even naar deze wandelingen.

Wandel ze!