Wandelen in Limburg

Landgoed Mookerheide is een landgoed dat helemaal in het noorden van de provincie ligt. Het slot is helaas nog wel even gesloten vanwege renovatie maar je wandelt in de omgeving prachtig. Info vind je hier.

Ook heel mooi, en een langgerekt natuurgebied is Nationaal Park De Maasduinen. Het Bergherbos is er onderdeel van. Niet alleen Natuurmonumenten beheert hier het landschap, Staatsbosbeheer ook en die maakten de rode Duvelskuulroute. Meer info op de site van het NP.

Lekker lang wandelen kan op Landgoed De Hamert.

Ja natuurlijk: Nationaal Park De Groote Peel. Daar moet je echt een keer geweest zijn, zo mooi. Op de site van het NP is de informatie over wandelen nogal beknopt. Beter dan die korte paaltjeswandelingen te volgen is het om gewoon lekker vrij te wandelen en te struinen. Of doe de 12 km lange Trage Tocht door het gebied.

Grenspark Kempen-Broek & De Krang. Het heeft iets, echt, om grensoverschrijdend te wandelen, je bent toch even in het buitenland. Tijdens het schrijven van het boek was het nog volop lockdown en corona dus erg ver ging het niet. Informatie vind je via kempenbroek.eu en vvvmiddenlimburg.nl maar ook op de site van Natuurmonumenten.

De lange wandeling door De Krang vind je hier. De wandeling van 22 km die wordt genoemd is een voormalige NS-wandeling. Je vindt ‘m hier.

Op pagina 227 staat een kader over de Trage Tochten; wandelingen die grotendeels over onverharde paden gaan. Je vindt een overzicht van deze tochten allemaal op de handige website Wandelzoekpagina. Er staan zo’n 500 Trage Tochten op de site, ook door Limburg: 58 stuks maar liefst. Het is even scrollen en zoeken maar ze staan hier.

Het mooie Nationaal Park De Meinweg ligt tegen de grens met Duitsland. De 20 km lange route vind je hier.

Ook mooi, de Roode Beek. De routes die worden gemaakt door Wasser.Wander.Welt vind je hier terug. Als je er geen moeite mee hebt een wandelkaart te kopen, gewoon even doen.

Het Geuldal is wandelgebied nummer 1 voor wie van een mooi glooiend landschap houdt. Er start een flink aantal wandelingen vanuit Herberg De Smidse, ter plekke aangegeven met paaltjes. Ook genoemd is de tweedaagse voormalige NS-wandeling Heuvelland. Ik ga hier binnenkort meer aanvullen want het aantal pagina’s was gewoon te weinig voor dit hoofdstuk!

Dan, het Krijtlandpad. Vijf dagen wandelen door het gebied, maar je kunt natuurlijk ook gewoon één of twee etappes doen. In de zomer van 2020 werd het pad vernieuwd, je leest er hier meer over.

Blogs

Bekijk het hele blog