Wandelen in Zeeland

Hoe zat het ook alweer, het grootste bos van Zeeland is die van de Boswachterij Westerschouwen. Inderdaad. Paaltjeswandelingen tot je erbij neer valt, je vindt ze allemaal hier.

De Zeepeduinen bij Burgh-Haamstede zijn zalig. De twee in het boek genoemde wandelingen vind je hier. Voorbij Burgh ligt Het Groene Duin waar je net, als vanuit bovengenoemde Boswachterij, de Meeuwenduinen kunt betreden. Niet tijdens het broedseizoen trouwens. Als je deze wilt combineren, doe dan de Trage Tocht door beide gebieden.

Het Nationaal Park Oosterschelde kun je wel ín maar dat moet met een bootje. Eromheen wandelen is een goed idee. Alle info vind je hier.

Van Keihoogte had ik nog nooit gehoord, maar wie anderen om raad vraagt, krijgt de beste tips. Hier kun je een mooi verhaal lezen over het gebied. En de wandelingen staan op de link erboven, of rijd gewoon naar Keihoogteweg 2 in Wissenkerke.

Het Veerse Bos & het Veerse Meer zijn heel leuk voor wie graag een korte wandeling maakt. Staatsbosbeheer zorgt hier voor de natuur, routes op hun site.

De Manteling is een van de mooiste gebieden van Walcheren, samen met Oranjezon (het állermooiste stuk eerlijk gezegd). Meer informatie vind je hier. Het Zeeuwse Landschap zette hier heel veel routes uit. Je moet voor Oranjezon een kaartje kopen bij het entree, neem een losse euro mee want aan pinnen doen ze hier niet.

In het voorjaar echt het allermooist: de Zak van Zuid-Beveland. Ik liep onder andere een route vanaf de Schaapskooi Schaap & Zo, die vind je hier. Een handige papieren wandelkaart (ja ik weet het niet, geen app ;)) kun je hier aanschaffen.

De Dorpsommetjes op Tholen en Sint Philipsland zijn gezellige rondwandelingen door, ja what else, de dorpen op het iets onbekendere eiland. Je leest er hier alles over. En wie nog een leuke papieren reisgids over Zeeland zoekt, bekijk deze dan eens. Zwerftochten!

Ook kort maar wel mooi zijn de wandelingen door de Slikken van de Heen. Ik houd heel erg van dit soort natuurgebieden die nooit ‘stil’ staan.

Het Verdronken Land van Saeftinghe is het beste te bezoeken met een gids. De uitgezette paaltjeswandelingen zijn ook prima maar wat aan de korte kant. Alle info over dit bijzondere gebied vind je hier.

Braakman, dat is eigenlijk Braakman-Noord en Braakman-Zuid. In beide delen van het gebied zijn wandelingen uitgezet. Check deze site voor meer informatie. Het bezoekerscentrum heeft een eigen Facebook-pagina.

De bijzondere geschiedenis van Retranchement kun je beleven aan de hand van een leuke wandeling door het dorp. Of loop hier de leuke Trage Tocht die je hier vindt.

Haaientanden in het Zwin zoeken. Of je erbij neerleggen dat je ze níet vindt, maar gewoon lekker gaan wandelen. Start bij het bezoekerscentrum in Nederland of België. Meer info over het gebied vind je hier. Via deze site kun je een handige wandelkaart kopen.

Blogs

Bekijk het hele blog