9x naar de kerstmarkt

In de vorige nieuwsbrief schreef ik een kort stukje met Kerstmarkten in Nederland en daar werd veel op geklikt. Ik kan niet zien door wié maar toch goed om te weten dat jullie van meer houden dan alleen wandelen. Intussen vond ik nog wat andere kerstmarkten. Ook als je dit jaar niet gaat, is het goed om te weten, dat ze er volgend jaar ongetwijfeld ook weer zijn! Kerstmarkten zijn een goed idee, want beter dan online je cadeaus bestellen, en bovendien gezelliger.

Kerstmarkten in Groningen
Een lijstje dat ik vandaag onder ogen kreeg omdat ik de altijd leuke nieuwbrief van Visit Groningen ontvang: alle kerstmarkten in Groningen. Zowel de stad, als de provincie natuurlijk.

Kerstmarkten in Gelderland
Zowat beroemd is de kerstmarkt in Doesburg, maar er worden in Gelderland nog veel meer leuke georganiseerd. Kijk maar eens op dit lijstje.

Scandinavische kerstmarkten in Nederland
Een site die ik ook graag volg, is Scandinavisch Leven. Je vindt er 1001 tips over het hoge noorden, maar ook dit lijstje met leuke kerstmarkten. Let op, veel Noorse, Finse, Zweedse en Deense kerken die deze markten organiseren zijn er altijd vroeg bij. Mocht je de markt gemist hebben, noteer dan vast in je agenda voor 2023 dat je vanaf half november op de uitkijk gaat.

Kerstmarkten in Amsterdam & omgeving
Er zijn genoeg leuke kerstmarkten in Amsterdam, bijvoorbeeld die in Noord, maar ook in de omgeving van de stad. Je vindt een lijstje op de site van iamsterdam. Een soortgelijk lijstje vind je ook hier. In het boek Amsterdam door Gijs & Floor staat overigens een heel erg leuke kerstwandeling door Amsterdam, had je die al gezien?

Kerstmarkten in Rotterdam
Open Rotterdam tipt de volgende kerstmarkten, met daaronder echt een paar heel leuke. Ook op het lijstje staat de kerstmarkt van OASE, heel duurzaam met veel zelfgemaakte producten en een kraam waar je cadeaus kunt swappen. Ook heel leuk idee: de vintage kerstmarkt in De Doelen.

Kerstmarkten in Den Haag
De enige echte koninklijke stad van Nederland heeft natuurlijk een Royal Christmas Fair maar er is nog meer te doen in Den Haag. Je vindt een overzicht (goed doorklikken, ik vind het wat onhandig navigeren maar goed) op deze pagina van Indebuurt.

Kerstmarkten in Utrecht
Ook leuk, een kerstmarkt in of om Utrecht. Je vindt een goed lijstje hier. Bekend is de SWAN Market, die daar “niet meer is weg te denken” op het Neude. Meer tips vind je op deze site.

Your Little Black Book
Deze 17 kerstmarkten in Nederland werden getipt door de redactie van YLBB, en daar zitten heel erg leuke tips tussen. Er is ook een lijstje met 9 kerstmarkten in België.

Naar een kerstmarkt in Duitsland
Het blijft een favoriete bezigheid van veel mensen: naar de kerstmarkt in Duitsland. Je maakt je reis het makkelijkst per trein, zie voor tickets deze pagina van NS International. Uit het aanbod van duizenden kerstmarkten in het land is het maar lastig kiezen. Steden net over de grens zijn Keulen, Düsseldorf en natuurlijk Aken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang jij de nieuwsbrief van FJORD nog niet?
Schrijf je dan hier in!

Nog meer leuke dingen doen tijdens het weekend?