Auteurs, fotografen, vormgevers

Maaike van Steekelenburg

Ze was een van de eerste auteurs van wat nu de timetomomo gids Londen heet en woonde daar jarenlang. Daarna verhuisde ze naar Parijs, en schreef daar ook een reisgids van. Intussen woont Maaike weer in Nederland. Ze is een wandelend adresboek. Speciaal voor FJORD maakt ze blogs die naadloos aansluiten bij de boeken die we maken. 

Patty de Block

Patty regelt voor FJORD de PR. Als je iets wilt weten over nieuwe uitgaven, samenwerkingen, voorpublicaties, interviews of wat dan ook: stuur een mailtje naar pers@uitgeverijfjord.com en we gaan het regelen. Ook als je een recensie-exemplaar wilt aanvragen.

Gebroeders Groen

Kevin en Marvin Groen, de leukste tweeling van Rotterdam en verre verre omstreken én allebei bioloog, komen voorjaar 2022 met een boek over de mooiste natuurgebieden van Oost-Europa.

Lydia Michiels van Kessenich

Geeft al jarenlang zelfs ongevraagd de allerbeste tips op allerlei gebied. Drijvende kracht achter het blog De Zeven (inderdaad, heb je ‘t al gehoord van). Wandelt nu voor een prachtig nieuw boek (voorjaar 22) dwars door Nederland. Meer info op de-zeven.nl

Jelle F. Post

Grafisch ontwerper, maker van heel veel mooie boeken. Ontwierp Onderweg van Francine Postma en ook Amsterdam door! En hij houdt ook nog eens van wandelen in zijn eigen Friesland.

Vincent van den Hoogen

Fotograaf, heel goed in portretten maar kan vooral als geen ander een stad ‘neerzetten’. En gek genoeg voelde hij zich ook goed thuis in het groen. Meer info op vincentvandenhoogen.com

Bianca Enthoven

Vormgever van de eerste twee boeken én van de huisstijl van Fjord. Werkt ook voor andere opdrachtgevers uiteraard, ze is gespecialiseerd in mooie boeken maken. Meer info op biancaenthoven.nl

Francine Postma

Haar eerste boek bij FJORD verscheen voorjaar 2021: Onderweg. Een verslag van haar wandeling van Zweden naar Noorwegen en wat het met een mens doet om weken in je eentje te wandelen. Zomer 2022 komt haar tweede boek uit.

Judith Noyons

Actrice en founder van haar eigen Open Atelier maar voor FJORD vooral: auteur van een gloednieuw boek over culinaire weekenden dat najaar 2021 verschijnt!

Gijs Stork & Floor van Spaendonck

Floor en Gijs, Amsterdammers, goede vrienden, en vooral liefhebbers van de stad, de kunst en extreme verhalen, gaan hun wandelingen bundelen. Hun boek verschijnt in april 2021.

Jan Rothuizen

Beeldend kunstenaar die overal & nergens de wereld buiten het atelier ontdekte. Maakte voor Amsterdam door! prachtige tekeningen. Voor zijn alom bejubelde Zachte Atlas van Amsterdam (en het tweede deel Veranderstad Amsterdam). Voor de Volkskrant maakt hij maandelijks een tekening van een plek van maatschappelijk belang.

Lisette Schmidt

Lisette Schmidt werkt bij de fotoredactie van de Volkskrant en schrijft voor FD Persoonlijk over de leukste logeeradressen in Nederland. Samen met Toni De Coninck maakt ze nu haar eerste boek. Voorjaar 2022!

Toni De Coninck

June. is de populaire reisblog van Toni De Coninck. Hij publiceert over prachtige bestemmingen wereldwijd maar ook over zijn eigen Vlaanderen. Hij schreef mee aan Weekenden aan het water en gaat nóg een boek voor FJORD maken!

Railtripping

Bart Giepmans gaat samen met Bonnie Joosten (links) en Gerdien Barnard een heel tof boek maken over slow travel in Europa: de mooiste bestemmingen met de trein. Meer info op hun eigen site railtripping.com. Voorjaar 2022. 

Machteld Bijl

Eindredacteur en editorial consultant. Kritisch meelezer, fervent wandelaar en hoofdredacteur van de leukste nieuwsbrief van Nederland: @Tipgever.

Bonnita Postma

Fotograaf, maakte de omslagfoto van het boek Onderweg. Ze liep een paar etappes mee met Francines pelgrimstocht. Meer prachtige foto’s vind je in het boek. Volg haar op instagram voor heel veel (collage) inspiratie.

Nicoline Rodenburg

Fotograaf, maakt prachtige portretten en ging voor dag en dauw met Laura en Irene op pad voor hun boek Ga op de fiets.

Laura Maat & Irene Maaskant

Op de fiets door Europa, een rondje om het IJsselmeer of ‘even’ op en neer naar Engeland. Iedereen kan het! Voorjaar 2021 verschijnt hun eerste boek over waarom een vakantie op de fiets een heel goed idee is.

Ellie Brik

Journalist met een eigen reisboekenserie, 52 zondagen, waarvan oktober 2020 het nieuwste deel verschijnt. Ook nog grey hair model en moeder van twee & grootmoeder van vijf en 70+. In willekeurige volgorde van belangrijkheid, uiteraard. Meer info op elliebrik.nl

Marie Monsieur

Fotograaf en journalist, of andersom. Schrijft voor Vlaamse media als Flair en maakt prachtige portretten. Meer info op marinemonsieur.com

Joline van den Oever

Freelance journalist gespecialiseerd in design, altijd ‘collecting the cool’. Werkt o.a. voor Volkskrant Magazine en Elle Decoration. Ging voor Weekenden aan het water naar Texel en Scheveningen. Meer info op jolinevandenoever.com

Habitat Magazine

In 2013 startten Priscilla de Putter en Nicoline Rodenburg met Habitat Magazine. Portretten van Rotterdamse makers in hun natuurlijk omgeving. Meer info op habitat-magazine.nl