Attema-Sate

Waar ik nú weer slaap… het prachtige Gaastmeer. Ik ken het vooral vanaf het water, vanuit een bootje en kom er eigenlijk nu pas achter hoe klein het dorp is. Aan de hoge brug ligt een prachtige boerderij, Attema-Sate, uit 1770. Dat is van binnen uiteraard niet te zien, bepaald niet zelfs. Onder het hoge dak zijn appartementen en studio’s gebouwd: als een soort houten ‘doosjes’ zijn ze erin gezet. En dan is er nog genoeg ruimte over om rond te lopen. Op de begane grond zijn 5 appartementen, bovenin de grotere ruimtes en je kunt er ook vergaderen. Er is zowaar een lift, het is van buiten echt bijna niet te geloven. De kamers zijn mooi en rustig ingericht, nou ja, kijk zelf maar even op de website, de rest van het verhaal bewaar ik voor in het boek.

En ja, ook dit adres loopt snel vol, nu iedereen weet dat we niet buiten Europa met vakantie kunnen, en nog steeds niet zeker is of zelfs dat wel mag. Dus gauw kijken of je nog een kamer kunt reserveren. En reserveer dan gelijk ergens een bootje.

Meer informatie hier: attema-sate.nl, foto gevonden op internet jaja, zonder bronvermelding, ik heb er zelf ook een hekel aan.