Over de dijk bij Botshol

In de categorie: waar is het leuk wandelen, een rondje, maar niet te kort en ook niet te lang, waar je gewoon de auto kunt parkeren. (Want normaal ben ik groot voorstander van met de trein ergens heen, zeg naar A, daar een flink stuk wandelen naar B en daar de trein of bus terug nemen naar huis.) Met vrienden uit Amsterdam gingen we dit keer naar Botshol, een mooi natuurgebied in de buurt van Abcoude, nog net provincie Utrecht.

Het gebied is van Natuurmonumenten en er lopen twee wandelingen door, de ene 2,5 km en de ander 10 km. Wij wilden die twee aan elkaar knopen, maar die van 10 km bleek gesloten in verband met het broedseizoen. Tóch een beetje jammer, maar gewoon niet goed gekeken op de website. De wandeling over de dijk langs de Waver was er niet minder om.

Tientallen schapen, veel vogelaars met enorme objectieven en kijkers (waarvan eentje vond dat je van de natuur alleen in stilte mag genieten en zich behoorlijk opwond over het feit dat wij praatten, een lastig moment want daar op in gaan levert dan nóg meer woorden op – en de man had het al te kwaad), twee stoere zwemmers, veel vogels en lekker lopen door het weiland. Een mooi gebied, ga hier vooral lekker wandelen maar kies een weekdag uit. Dan is het er waarschijnlijk net iets rustiger. En kom terug na 16 juni dan is de lange route weer opengesteld.

Meer informatie vind je hier. Foto © Natuurmonumenten