Elke dag naar buiten

Zo blij en trots nog steeds op deze twee notitieboeken. Er staan niet alleen foto’s en teksten in, er is ook genoeg ruimte voor je eigen schrijfsels.
Een notitieboek voor natuurliefhebbers, dat wilde ik al langer maken. Niet omdat er niet al genoeg notitieboeken op de wereld zijn, waar zou ik zijn zonder de zwarte boekjes van Moleskine bijvoorbeeld, of de agenda’s en kalenders van Marjolein Delhaas? Maar ik wilde graag iets maken met aansporingen erin, om anders te gaan kijken naar ‘buiten’. Om je weer bewust te worden van alles wat er valt te zien.
Samen met vormgever Jelle F. Post, met wie ik ook veel andere boeken maak, hadden we het concept eigenlijk in no-time bedacht. Er moesten foto’s van natuurvondsten in, er moesten teksten komen van hoe je naar de wolken kijkt (liggend op je rug, maar vooral: in rust) en je moest het boekje in je jaszak mee kunnen nemen. Het is daarom iets smaller dan de andere boeken die we maken.
Ben heel benieuwd of jij al een notitieboek gekocht hebt (de cijfers van de boekhandels laten zien van wél) en wat jij er in doet? Wij dachten namelijk aan de volgende dingen:

  • Je wandelingen – waar ben je geweest en waar wil je nog naar toe?
  • Fietstochten – hetzelfde idee!
  • Waar je bent geweest, waar je nog een keer naar toe wilt: een bucketlist voor wandelaars of fietsers
  • Lijstjes met je eigen mooiste natuurboeken