Kedeng, kedeng, hoehoe!

Sander en Jaap zitten in een trein in het Spoorwegmuseum en praten over hun liefde voor treinen. Je moet eerst wél even door geklets over afvallen, schapenvet, College Tour, een zoekgeraakte hond en nog wat andere zijpaden. Waar ze het níet over hebben, is het boek Perron Europa – en wij maar hopen dat het boek is aangekomen op de redactie.

‘Je voelt dat je reist’

Ik hoor van alles in de podcast, dat het slecht gaat met de trein, rommelige service, maar ik hoor vooral zinnen als “de romantiek van treinreizen is dat je moet nadenken en dat er een voordeel is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wereld en uit ramen kijken, want die kunnen beter dealen met dingen die misgaan” en ik hoor ook “het punt van de trein is dat het eigenlijk een veel mooiere en beschaafdere manier van reizen is” en de mooiste, waarvoor dank Sander: “je ziet het landschap aan je voorbijtrekken en veranderen, je voelt dat je reist”.

En ja lieve mannen: Interrail bestaat nog, is nog steeds zo mooi als vroeger en de treinen zelf zijn ook prachtig.

Luisteren kan via deze link (niet direct maar daar kom je op Podimo). Thomas de Trein hadden wij zelf ook in Perron Europa kunnen zetten, of niet..