Uitwaaien aan zee

Misschien ligt het aan mij maar gezien de drukte afgelopen weekend op het strand van Castricum, ben ik echt niet de enige die zo houdt van het strand. Hoewel de meeste mensen rechtstreeks van de beroemde camping in Bakkum vandaan leken te komen (hordes kleine kinderen, double-datende families), was ik daar om te brainstormen over wat en hoe de komende maanden en jaren met FJORD. Geen zorgen, plannen genoeg.

Al schelpen zoekend langs het strand liep ik langs de strandhuisjes aan weerszijden van de strandafgang. Eind van de maand worden ze al weer afgebroken. Ik snap het, want de strijd met harde najaarsstormen en ijzige winterwind, dat doet de huisjes geen goed. Jammer, want het zou wat zijn om er wél in de winter te kunnen zitten. Ik heb me voorgenomen, nu al een strandhuisje te boeken voor het vroege voorjaar van 2022. Want dan zijn ze er weer. En met een beetje geluk stormt het dan alsof het stiekem toch herfst is.

Op de site strandhuisjes.nl vind je ze allemaal, van Noord-Holland tot Zeeland plus een overzicht van de huisjes waar je wel of niet een hond mee naar toe mag. Sommige huisjes zijn trouwens schreeuwend duur, dus goed zoeken want sommige zijn nog enigszins betaalbaar.

Liever in een hotel? Bestel dan –uiteraard- het boek Weekenden aan het water. De eerste druk is bijna uitverkocht en ja, veel adressen die erin staan zijn ook snel volgeboekt. Des te meer reden om nu al te reserveren. Want 2021 is zo weer om. Ik zat trouwens in Zoomers, maar dat had je misschien al geraden. Zoveel hotels heeft Castricum nu ook weer niet.