Waar koop ik voetwol?

Francine Postma, de auteur van Onderweg, zweert erbij tijdens haar lange-afstand-wandelingen: voetwol. Beter dan blarenpleisters, gemaakt van natuurlijk materiaal. Dus liep ik laatst naar die ene grote buitensportwinkel in Rotterdam en daar werd ik nog net niet uitgelachen: nee mevrouw, dat verkopen wij niet, dat is zo ouderwets. Toch een beetje jammer. Maar ik heb een adres gevonden waar je het eenvoudig kunt bestellen: de website van het Pieterpad.

Waarom voetwol?
Het helpt bij pijnlijke plekken op je voeten, het absorbeert transpiratievocht, het houdt je voeten warm in de winter en koud in de zomer. Hoe je het precies gebruikt, staat op de verpakking vermeld. Leuk weetje van deze voetwol: het is gemaakt van schapenwol van schapen die langs het Pieterpad grazen. En nee, ik heb geen aandelen maar toch goed om te weten dat je voetwol tóch gewoon kunt kopen.

UPDATE
In het bezoekerscentrum van het NP Zuid-Kennemerland werd ook wandelwol verkocht. Zo zoek je je een ongeluk, zo vind je het opeens “overal”. Deze setjes zijn te koop via wandelwol.nl