Wandellust

Twan Huys associeerde ik eigenlijk niet écht met wandelen maar zo zie je, schijn (een hardwerkende man die nauwelijks tijd heeft om adem te halen) bedriegt (in Twan steekt een verstokt wandelaar, van jongs af aan). Dus zijn boek Wandellust, dat moest ik hebben.

Waar ik altijd blij van word: mooie vormgeving. En dit boek ziet er goed uit: gebonden editie, blauw-witte pagina’s, veel persoonlijke foto’s maar gelukkig (want: irritant) niet op elke pagina een zelfportret. Huys bespreekt wandelingen in diverse gebieden in Nederland en hoewel ik op veel plekken al was, werd ik van sommige heel nieuwsgierig dus nu “moet” ik er binnenkort echt op uit.

Naast wandelingen met boswachters en natuurbeschermers wandelt hij ook met mensen als Prinses Irene, Geert Mak en Herman Finkers; de wandelingen leveren vermakelijke gesprekken op. De eigenlijke wandelingen worden summier beschreven en tot mijn opluchting merkte ik dat ik kaartjes, uitvoerige beschrijvingen van links-rechts-bij paaltje 8 rechtdoor-over-het-hek etc. totaal niet miste. Op deze manier wordt Buitenluchtleven ook, en als het voor Twan werkt, werkt het voor mij ook.

Kortom: fijn boek vol inspiratie en mooie gedachten. Dank.

Bestel het boek in godsnaam bij je lokale boekhandelaar! Daar doe je straks, als mijn boeken er zijn, ook mij een groot plezier mee. Hoe meer boekhandels, hoe beter het is voor de boekenbranche. Ik geef u binnenkort een lijstje met mijn favoriete boekhandels die in deze corona-tijden gewoon doorwerken en/of thuisbezorging zijn gaan doen. Maak daar gebruik van!

Foto © Martin Dijkstra bij dit interview.