Wandelen in Noord-Holland

Het was de ontdekking van het jaar: Wieringen. `Er loopt een flink aantal routes over het voormalige waddeneiland. De meeste starten bij TOP Wieringen, de wandelingen staan op de goede site van Wandelnetwerk Noord-Holland.

Langs de kust van Noord-Holland loopt een mooi fietspad maar goed wandelen kan er ook. De routes door het Zwanenwater vind je hier.

Verliefd worden op een duingebied? Jawel hoor, ik wel. De Schoorlse Duinen staan hooggenoteerd. Alle wandelingen erdoorheen werden uitgezet door Staatsbosbeheer. Kiezen is nog knap lastig.

Wandelen door de Duinen van Egmond is vooral struinen. Meer info over de verschillende duiningangen en routes op ivn.nl en via deze site.

Het Noord-Hollands Duinreservaat is prachtig. je moet wel een kaartje kopen om het gebied in te gaan.

Noord-Hollanders boffen, er is nóg een NP, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Heel leuk vond ik de Thijsse Tour waarmee je in de voetsporen van Jac. P. Thijsse gaat. Die en andere wandelingen vind je hier.

Een zeer geliefd wandelgebied zijn de Waterleidingduinen. Ook hier moet je een dagkaart kopen. Alle wandelroutes vind je hier.

Meer informatie over het Zuiderzeepad via deze link.

Routes door Amsterdam te over, daar kun je waarschijnlijk (nee ik weet het wel zeker :)) een heel boek mee vullen. Zo is het Amsterdamse Bos toch echt mooi. Alle parken en bossen van de stad vind je op deze site. Aanrader. is een paar etappes van het Trekvogelpad aan elkaar knopen.

Door het Nationaal Landschap Steling van Amsterdam loopt een aantal wandelroutes. Kijk vooral even op de site. Een leuke wandeling van ruim 18 km is van Hoofddorp naar Haarlem, je vindt die hier.

Alle NS-wandelingen weet je te vinden he? Gewoon hier.

In de Gooi & Vechtstreek is het altijd fijn wandelen. Zo is het Voetstappenpad een aanrader, maar ook Groene Wissel 132.

Blogs

Bekijk het hele blog